Veerponten en veerboten in Nederland


Pontjes in Nederland


[start] [zoeken] [nieuws] [fietstochten] [contact]
[type_veerpont] [lijst_pontjes] [historisch]
[zeer_klein] [privé_pontjes] [pontje_vd_maand] [links]

Nieuws over veerponten

Meer passagiers verwacht Amsterdamse

Datum: 2021.08.28

(Dit nieuwsbericht heeft betrekking op de veerpont F3: Amsterdam CS - Buiksloterweg)

De gemeente Amsterdam laat weten dat ze verwacht dat het aantal reizigers op de diverse veerponten in de stad sterk zal groeien. Om die groei aan te kunnen zullen vier extra veerponten worden besteld. Ook zullen een aantal van de bestaande, kleinere veerponten (de 50 serie) worden vergroot, zodat deze 60 personen meer zullen kunnen vervoeren.

De sterkste groei wordt verwacht bij het Houthaven veer (vier maal zoveel passagiers als nu). Daar wordt nu gevaren met twee kleine veerponten, dat worden straks vier grote veerponten. Ook het IJplein-veer zal worden uitgebreid. Er wordt op dit moment al gewerkt aan een nieuwe aanlandingsplek aan de stadskant, waardoor de vaartijd korter zal kunnen worden. Maar ook hier wil men met grotere veerponten gaan varen. En verder verwacht men ook op het NDSM-veer een flinke groei van het aantal passagiers (70 % meer).

Naast de vier nieuwe veerponten in verband met de groei zullen er nog drie andere veerponten worden besteld, maar dan als vervanging van drie oudere veerponten die dan zullen worden afgevoerd.