Veerponten en veerboten in Nederland


Pontjes in de Benelux
[starten] [zoeken] [historisch]
[nieuws] [pontje_vd_maand]
[type_veerpont] [lijst_pontjes] [fietstochten]
[zeer_klein] [privé_pontjes] [links] [contact]


(klik op de foto om te sluiten)

Lokatie :
Paterswolde jachthaven
(historisch)
    (GR-h005)

Deze veerpont is niet (meer) aktief

  (disclaimer)

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Ook worden kortdurende afwijkingen (b.v. t.g.v. storing, te hoog of te laag water) niet vermeld.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Gegevens

      Deze veerpont is niet (meer) aktief

Over : Jachthaven
Soort : hist: pontveer
Type : zelfbedienings kettingveerpont
Lokatie : Google maps (53.15948 , 6.56642)
Websites :

Beschrijving

In 2014 is er een zelfbedienings kettingveerpont over de jachthaven in Paterswolde aangelegd. Het pontje werd aangelegd met subsidie, waarbij de subsidiegever vastlegde dat het pontje minimaal 5 jaar in de vaart moest blijven.

Het pontje werd zeer weinig gebruikt. Lopen om de jachthaven heen was eigenlijk sneller dan met het pontje overvaren. Daarenboven was het pontje vaak defect. Daarenboven werd de grond waarop de aanlegvoorziening stond op een gegeven moment verkocht aan eigenaren van nabij gebouwde woningen. Alles bij elkaar reden om het pontje eind 2019 uit de vaart te nemen.

Het pontje is bewaard, en is half oktober 2021 neergelegd in Beerta bij Blauwe Stad, waar een nieuwe verbinding met het te ontwikkelen woongebied De Wolden zal worden neergelegd.

Foto's

    (klik op een foto voor een vergroting)

Veerboot: (geen naam)


Datum: 2015
Auteur: Dirk Timmermans

Type
Bouwjaar 2014
Datum begin inzet2014
Datum einde inzet2019
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit
Opmerking Het pontje is in 2021 opnieuw gebruikt bij een verbinding bij Beerta in Blauwe Stad naar het te ontwikkelen woongebied De Wolden.

[ Naar boven ]