Veerponten en veerboten in Nederland


Pontjes in de Benelux
[starten] [zoeken] [historisch]
[nieuws] [pontje_vd_maand]
[type_veerpont] [lijst_pontjes] [fietstochten]
[zeer_klein] [privé_pontjes] [links] [contact]


(klik op de foto om te sluiten)

Lokatie :
Dordrecht Biesboschcentrum - Ottersluis
(historisch)
    (ZH-h076)

Deze veerpont is niet (meer) aktief

  (disclaimer)

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Ook worden kortdurende afwijkingen (b.v. t.g.v. storing, te hoog of te laag water) niet vermeld.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Gegevens

      Deze veerpont is niet (meer) aktief

Over : Moldiep
Soort : hist: voetveer
Type : historisch: voetveer
Lokatie : Google maps (51.800328 , 4.769117)
- Dordrecht Biesboschcentrum (klik voor details)
- Ottersluis (klik voor details)
Websites :

Beschrijving

Vanuit het bezoekerscentrum van de Hollandse Biesbosch (ten oosten van Dordrecht) is het een tijd lang mogelijk geweest per fietspont te varen naar de Ottersluis, gelegen nabij de Kop van t Land. Op die manier was er een wandel- en fietsverbinding tussen de Hollandse en de Brabantse kant van het Nationaal Park de Biesbosch.
De verbinding werd niet veel gebruikt. Bij het ontstaan van de corona-crisis werd de pont uit de vaart genomen, in eerste instantie als tijdelijke maatregel, maar gezien het lage gebruik van de veerpont is al snel besloten de pont definitief uit de vaart te nemen. De veerboot is toen verkocht.

Veerboot: Grienduil


Datum: 2014.04.12

Type
Bouwjaar
Datum begin inzet
Datum einde inzet2020
Lengte
Breedte
Scheepswerf
Capaciteit
Opmerking In 2020 (bij de uitbraak van de corona-pandemie) tijdelijk is de verbinding naar de Ottersluis in eerste instantie tijdelijk uit de vaart genomen. Gezien het weinig gebruik van de pont is besloten de pont definitief uit de vaart te houden, en is de Grienduil verkocht. Vanaf 2023 gaat deze pont varen op de verbinding Veenhoop - Hooidammen in Friesland.

[ Naar boven ]