Veerponten en veerboten in Nederland


Pontjes in de Benelux




[starten] [zoeken] [historisch]
[nieuws] [pontje_vd_maand]
[type_veerpont] [lijst_pontjes] [fietstochten]
[zeer_klein] [privé_pontjes] [links] [contact]


Nieuws over veerponten in Nederland

Pont Akersloot 17 februari weer terug

Datum: 2024.02.16

(Dit nieuwsbericht heeft betrekking op de veerpont Akersloot - Schermerdijk)

Het heeft even geduurd. De motor van de pont in Akersloot moest worden vervangen. De oude maakte teveel lawaai waardoor omwonenden gingen klagen. Daarnaast was deze aan vervanging toe (bouwjaar 2010, dus nog maar 13 jaar oud). De eerste plannen waren om in een onderhoudsperiode van 12 t/m 26 mei 2023 de motor te vervangen. Gebleken is, dat dat niet kon gebeuren.

Een tweede poging ging uit van een onderhoudsperiode van 4 t/m. 16 december 2023. Die periode van twee weken is inmiddels uitgelopen, diverse keren werd gemeld dat het pontje bijna klaar was maar toch weer net niet. Maar op 17 februari 2024 is de motor dan toch ingebouwd en kan de veerpont weer in de vaart komen. Een onderhoudsperiode van twee weken is dus uitgelopen tot twee en een halve maand.

In de gemeenteraad van Akersloot zijn vragen gesteld over de gang van zaken. Waarom moest die onderhoudsperiode zo lang duren? Wie betaalt de huur van het fietspontje dat als vervanging voer? Hoeveel loopt de gemeente mis aan inkomsten uit de bijdragen van automobilisten die er in die twee en een halve maand niet waren?